Ежемесечен бюлетин на НПМГ Алумни клуб, януари 2020

февруари 4, 2020 no comments

По текста работиха Мирела и Пламен.

[Снимка: Ива Руснакова]

Здравейте, приятели,

Честита Нова Година и Ново Десетилетие! В този брой на бюлетина ще ви запознаем с един изявен НПМГеец – Деян Янков. Ще ви информираме за резултатите и състезанията от изминалите два месеца. Но първо, нека да обобщим Общото събрание на НПМГ Алумни клуб, което се състоя на 4-ти януари.

Общо събрание на НПМГ Алумни клуб

След Общото събрание на членовете на клуба, проведено на 4-ти януари в сградата на НПМГ, съставът на Управителния съвет е следният: Наско Стаменов (председател), Ива Руснакова (зам.-председател), Мария Мичева (касиер), Пламен Иванов (секретар), Мирела Харизанова (член на УС), Любомира Иванова (член на УС), Деян Янков (член на УС). Също така, Виктор Гущеров и Цветан Захариев бяха избрани за членове на Надзорния съвет.

Пожелаваме успех на новите членове и на новоизбрания председател! 🙂

“Това са ми най-хубавите години от живота – гимназията. (…) Като цяло тийнейджърите са хора, които са с много чистота в мозъка, душата и сърцето, и светът е отворен за тях. Реално могат да направят всичко, което решат.” – Деян Янков

Деян Янков завършва НПМГ през 2002 г. В момента е основният двигател зад фондация “Тротоара” и проекта T.R.A.P. – едно място за млади хора, където те могат да прекарват времето си по продуктивен и ползотворен начин. Идеята на проекта е да се стимулират интересите на младежите чрез творчество, общуване и вдъхновение. Повече за Дидо и T.R.A.P. можете да прочетете в интервюто ни с него тук.

Ако искате да станете част от “Тротоара”, или да помогнете на тази прекрасна фондация по какъвто и да било начин, натиснете тук за повече информация. Линк към Patreon акаунта на фондацията и кампанията й в dms.bg можете да намерите съответно тук и тук

Успехите на нашите съученици

На 06.12.2019 г. отборът на НПМГ по футбол (юноши 11-12 клас) спечели първо място на Районното първенство по футбол от „Ученически игри“ 2019/2020 година.

През 2019, олимпийците по природни науки са завоювали общо 76 медала, от които 12 златни, 38 сребърни и 26 бронзови медала, както и 3 почетни грамоти. Заслуга за тези постижения имат и ученици от НПМГ. На деветата годишна олимпийска среща, под патронажа на президента Румен Радев, се събраха заедно състезатели и ръководителите им. На 10.12.2019 г. в Археологическия музей към БАН бе отпразнуван края на състезателната година.

[Снимка: Ива Руснакова]

На 14.01.2020 на софийското летище кацна отбора на НПМГ от Международната Жаутиковска олимпиада в Казахстан. Отборът бе в състав:
Математика – Матей Петков, Александър Милчев и Руси Шишманов
Информатика – Петър Петров и Георги Балджиев
Физика – Ириней Василев и Явор Йорданов

Ръководители бяха г-жа Недялка Димитрова и г-н Христо Пеев. А носители на медали станаха:
Явор Йорданов – бронзов медал, с учител г-жа Жана Кюркчиева
Александър Милчев и Матей Петков – бронзови медали, с учител г-жа Недялка Димитрова

Учениците на НПМГ се представиха с медали и в състезание по баскетбол.

Бъдете не само читатели, а и автори

Ще се радваме на обратна връзка от ваша страна – всяка препоръка, въпрос и предложение са добре дошли! Ако желаете да станете част от бюлетина със свой текст, интересна информация или идея, не се колебайте да ни потърсите на npmgalumniclub@gmail.com.