Учредители

Александър Иванов завършва НПМГ през 2011 година с профил Биология. Многократен участник в Националната олимпиада по биология и двукратен участник в подбора за Международната олимпиада по биология. Завършва специалност “Биохимия и молекулярна биология” в Биохимическия Факултет на Оксфордския университет през 2015 година и става магистър по “Невронаука” през 2016. От 2016 година е докторант във Факултета по анатомия, физиология и генетика в Оксфорд, където изучава начина, по който невроните в мозъка кодират звукова информация. Носител е на престижната стипендия “Christopher Welch”, присъждана преди на трима Нобелови лауреати. Почетен президент на Българското студентско общество в Оксфордския университет. Заедно с Пламен Иванов създава идеята за НПМГ Алумни Клуб и е един от учредителите на клуба.

Борис Илиев завършва Националната природо-математическа гимназия през 2013 г. В момента следва българска и чешка филология в Софийския университет. Занимава се с изследователска работа в областта на теорията на литературата и българската средновековна литература. През учебната 2014/2015 г. води лекционен курс в НПМГ, посветен на творчеството на Дж. Р. Р. Толкин и К. С. Луис. Съучредител на НПМГ Алумни Клуб.

Виктория Христова завършва Националната природо-математическа гимназия през 2017 г. Тя е дългогодишен състезател в областта на биологията, участвала в множество международни форуми и състезания, сребърен медалист на Европейската олимпиада по природни науки 2015 г. в Австрия и бронзов медалист на Международната олимпиада по биология 2016 г. във Виетнам. В момента Виктория е студент по молекулярна биология в University College London. Занимава се с активна подготовка на олимпийци по биология. Учредител и председател на НПМГ Алумни Клуб от март 2017 г.

Калоян Буковски завършва Националната природо-математическа гимназия през 2011 г. Той има национални и 3 международни медала в областта на синтетичната геометрия, както и публикации на две теореми в математически списания. Калоян завършва университета в Единбург със специалност „Приложна математика“ през 2014 г. и в същата година започва професионалния си път като анализатор по финансов риск в британската „UK Asset Resolution“. От май 2016 г. година Калоян е технически консултант в международната компания „Sopra Steria Group“, работейки по математически модели в сферата на изкуствен интелект и статистическо прогнозиране в The Royal Bank of Scotland. Учредител на НПМГ Алумни Клуб.

Мария Горинова завършва НПМГ през 2012 г. с профил Математика. През 2015 г. завършва университета в Кеймбридж, специалност компютърни науки и дипломна работа на тема „Интерактивна среда за вероятностно програмиране“. Тя трупа опит в различни сфери на компютърните науки – формална верификация, автоматичен синтез на програми, машинно самообучение, взаимодействие между човека и машината, благодарение на стажовете си в Microsoft Research, както и работата и като асистент в Кеймбридж. Текущо, Мария е докторант в университета в Единбург, където работи над машинно самообучение, и по-конкретно вероятностния език за програмиране Stan. Тя е един от учредителите на НПМГ Алумни Клуб.

Пламен Иванов завършва НПМГ през 2012 г. с профил Математика. През 2015 получава бакалавърска степен по Математика от Университета в Кеймбридж, а година по-късно магистратура по Физика от същия университет. В момента следва докторантура по Теоретична физика в Университета в Оксфорд. Докторантурата му е свързана с плазмена физика и реактори за контролиран термоядрен синтез. През март 2017 става един от учредителите на НПМГ Алумни Клуб.

Радослав Александров завършва НПМГ през 2008 г. с профил Биология.  Многократен участник в Националната олимпиада по биология и бронзов медалист от Международната олимпиада по биология 2008 г., Мумбай, Индия. Завършва молекулярна биология и биохимия в Биологическия факултет на Софийския университет. От 2015 г. е докторант в Института по молекулярна биология към БАН и изучава механизмите на поправка на ДНК и регулацията на репликацията и клетъчния жизнен цикъл. От 2009 г. участва в подготовката на олимпийците по биология на НПМГ. Един от учредителите на НПМГ Алумни Клуб.